Jan 18, 2013

kEs pEnIpUan InTerNet BanKinG

Salam

WNA nak cerita kes penipuan online banking ni...1st time WNA jumpa benda ni..2 3 hari lepas WNA ada terima email dari CIMB Click yang katakan yang akaun WNA dah capai limit...pastu tuk unlimited kena click link yang dia bagi dan login. WNA klik lah link yang dia bagi tu, kuar page tuk login CIMB Click tu tapi bila tengok kt URL, kat depan sebelum page CIMB click tu ada URL lain...pesanan tuk kawan-kawan, sila berhati-hati dengan kes begini...

ni lah emailnya

Dan untuk pengetahuan, WNA tak ada akaun CIMB, apatah lagi CIMB Click...kalau tak mungkin WNA pun terpedaya..huhu

Bila WNA try bukak skali lagi link tu,dah tak dapat dah..kuar ERROR...

3 respon masam manis:

Tukang Karut said...

jaga2 je la...

CTK e-Diary said...

naseb baik smpt tgk....ct xbuat lgurusan melalui bank online ni...tkot jugk..huhu

Husnalyas said...

Husna pun ade dapat email ni ari tu. Tapi x bukak pun :)

 

(c)2009 masam manis kehidupan. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger