Nov 16, 2012

kUciNg pUn tEnGoK bOLa

Assalamualaikum....

ini celita sudah lama maa..baru dapat celita sebab gambar baru transfer ke pc maa...
celita lepas talak gamba sebab memang talak dapat itu gamba maa...


WNA sekarang menyewa dengan sorang housemate (of cos lah kan). Pekerja kat HUKM ni jugak tapi bahagian kewangan. Kakak ni pelihara kucing tau...asalnya 3 ekor, (sekarang dah jadi empat), 2 ekor jenis bulu kembang dan sekor lagi biasa-biasa jer...semua kucing kutip di jalanan..err maksudnya kucing terbiar.

Pada suatu hari, (ececehh) WNA kuar gi Tesco dengan dia. Masa balik tu ada jumpa sekor anak kucing terbiar. Kitorang bawaklah balik selepas kata sepakat diambil. Almaklumlah WNA pon suka jugak kucing tapi malas nak jaga. Since kakak ni ada, biarlah dia jaga...heeee...setakat ni dah sebulan lebih dah kot kucing tu ngan kitorang. Hari tu masa perlawanan bola antara Kelantan ngan ATM (sedia maklum KELANTAN MENANG), dia pon join sekaki. Buktinya...




Tapi bila orang bersorak dia terkejut sampai terlompat-lompat. Untuk pengetahuan korang kucing ni sangatlah buas, tak padan dengan kecik.. Panjat-panjat bagai. WNA pon dia panjat, habis calar2 kaki WNA. Sekarang dah kurang dah sikit panjat WNA sebab bila dia panjat jer WNA goncang2 bagi dia jatuh..hehe...Umi cakap kucing liar memang camni, hyperaktif...hehe

comel tak kucing tengok perlawanan bola sepak??

4 respon masam manis:

محمد رازيق said...

mak aihh. khusyuk kucing ni tgk bola. siap dongak2. hehe

jeBateja said...

Ishhh..apa dalam fikiran nya erk...bila tgk tv tu...??

Izan Ishak said...

holoh2... pandai kucing ni tgk bola.

Siti K------- said...

hahahaha...khusyuk bebenor...kucing tu skong kelantan eh? :D

 

(c)2009 masam manis kehidupan. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger