Dec 4, 2011

keberkatan yang hilang~

aku minggu ni bz sket.. ngan assigmnt yg melampau2 bnyak.. dan jgk ada jualan karnival usahawan.. cam sgt bz la ye.. sory2 buat org yg mnunggu aku update blog.. ttba pikir.. mana chillied..!! pegi nih..hahaha.. dia ntah ke mana dah hilang.. haihhh..!!!!

so.. alang2 da update blog kan.. aku ada la nak cter sket la.. so.. sepanjang aku berniaga.. ada la satu forum agama yg berlgsung.. xperlu la nak ucap sapa penceramah.. sbb mmg femes.. ni bukan nak cter sal penceramah.. tp pasal situasi..

  1. masjid sebelah.. tp kenapa x wat dalam masjid je?? tu pelik sbb percmpuran llki pmpn yg mlmpau2.. ada tu pasangan kapel leh plak duk pegang2 tngan tyme ceramah tuh.. wat the h**l..!! korg nak p ceramah agama ke mksiat wooii.. ada je aku tgok pmpn duk bersndr kat llki.. nak je aku sepuk pmpn tu.. murah sgt.. nak slhkan llki pon xguna.. sbb prgai llki mmg gatal.. yg pmpn kalo miang, mlmpau2.. x tgok tmpat.."adik, adik study kat u pandai2,, mana adik letak agama adik.. kalo nak bermesra tgok la tempat, ni forum agama dik.. nak kena sepuk??"
  2. org yg organize tu pon satu perkara.. yg organize bnda tu adalah yg kaki sosial, bukan kaki masjid.. so.. paham2 jelah cner ceramah tu jadi kan.. nak g ceramah.. bio la berkat.. bes je dgr..
  3. dan bnda yg paling hampeh... tyme org solat isyak.. org2 yg datang tuh bukan nak g solat pon.. leh cyap dduk2 atas kerusi.. mark tempat duduk.. woiii.. ko g ceramah.. smayang jemaah xnak... pmpn tu aku sangka baik.. mybe org pmpn sume uzur.. so.. ok la kan.. but llki nih.. berlmbak2... datang ngan baju melayu.. muazzin laung "marilah mngerjakan solat", yg llki ni slamba derk je wat budus.. macam xde azan je.. da r masjid terlalu dekat.. dorg wat xtau je..
  4. dan kalo berceramah.. ye... lawak mgundang suka org ramai.. tp jgn wat lawak yg xde pngisian.. berbeza ngan ustaz Azhar.. lawak dia penuh pngisian.. lawak dia, muka dia siyes.. xgelak pon.. tp nih.. kita nak mngundang lawak org, kita buat lawak kosong.. tukang ceramah pon gelak mgilai ngan lawak sndr, org pmpn mngilai macam hantu.. apa nih.. ini bukan nak blame sapa2.. ustaz yg bagus tp mybe situasi yg bgtu, buat org2 skliling xselesa ngan ceramah yg berlngsung.. 
aku g tnya org2 tua.. dorg duk pertikai nape teruk sgt forum ni.. aku xcakap pape lah. malas nak soal jawab.. dan kawan2 aku yg len.. dorg buat conclusion yg sama cam aku.. ceramah ramai org, ustaz mmg bes tp pngisian kurang, kberkatan mjlis pon xtau cner.. ngan bercmpur2 skali.. sakit mata tgok.

mybe nilah jadinya kalo org yg kaki sosial organize forum perdana nih.. hampeh

9 respon masam manis:

ShahzCudin said...

kena tgk blik ni pe yg kurg dlm mjlis ni..

Tukang Karut said...

niat masing2 dah tak berapa nak betul kot...

mokcik-ann said...

kes teruk nih..

Zatul Fakharuldin said...

cuk2, masaalah zaman skg ye..

sUe UnniE;) said...

sbb nak buat mjlis ade2 jer la tu. bile tanye leh jawab ade anjur mjlis agama.. emmm.. mse bljar dulu pun byk mjlis camni.. dunia akhir mn..

محمد رازيق said...

kena review balik apa yang kurang.

ctk said...

huhuhuhu....rjin plak dorg g ceramah ek...

L said...

jgn marah2 k.. sabar2.. hehe

jom baca kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/aku-sayang-parent-aku-korang.html

~SaL IjOu~ said...

tenat betul kalo sampai mcm tu..~

 

(c)2009 masam manis kehidupan. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger