Oct 20, 2011

rambut merah

salam

sory kawan2..lama tak update, lama jugak tak jalan2 kt blog korang..huhu
bukan sengaja tau..tak nak lah jalan2 jumpa korang dengan hti yang tak gembira kan
dua tiga hari kebelakangan ni banyak sangat yang berlaku yang mengganggu ketenangan diri
so, amik keputusan diamkan diri jer
nak cerita kt sini, macam tak patut lak
malu lah aii
sebab pe yang berlaku tu tak de lah besar sangat
aii jer kecoh lebih key..hehe
sekarang dah selesai kot..kot lah..ataupun mungkin tergantung2..hehe
abaikan..yang penting sekarang, fikir nak kerja tetap jer
cepat kerja, cepat kawen..huahuahua*gatai*

aku dah ingat, hri tu kan aku da janji nak cerita yang hri 1st aku kerja kt sini
pasal sorang budak darjah enam
1st time jumpa, aku tengok budak tu berjambul warna merah
"asal rambut merah ni??"
"standard lah kak, baru pas upsr kan"
"standard??standard tang mana??akak tengok yang standard rambut kaler hitam"
"hehehe"
"pastu solat cnner nih??xsah ambil wuduk kalau cmni"
"xsolat lah akak.."
"awak dah drjah brape?brape umur awak??"
"drjah 6, dah 12tahun kak"
"tau tak, umur 12 tahun ni dh wajib solat tau. tak solat kena rotan. hah, rambut tu, potong lah, kalau tak cnner nak solat...bla..bla..bla"



persoalannya..salah siapa bila semua ni berlaku??mak ayah yang tak mendidik??masyarakat yang tak amik tau??

kesian kat budak2...



fikir2kanlah


Photobucket

11 respon masam manis:

mizzkechique said...

haha..kesian dak2 yg keliru identiti ni.. kn dh menyusahkan diri nk solat bagai..

ShahzCudin said...

kurng bimbingan tuh..blom boleh nilai baik dan buruk..dpt pulak mmbesar dgn dunia tnpa sempadan..mcm2 bnde tau..

LadyBird said...

salah ajaran.. budak2 jadi mangsa.. :(..

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said...

haihh..dulu rambut aku hijau..hehe

Faieza Maddaru said...

alamak....mak bapa punya pasal, anak jadi mangsa...hahahaha

Ungu Violet said...

pendidikan awal bermula dr rumah...huhu

Tukang Karut said...

cait! budak baru nak hidup...

Lea Isnawi said...

dh macam penyapu dh

kesian budak tu

jeBateja said...

alahai....mak bapak zaman sekarang.....bukan2 suruh anak dia buat...adehhhh

ctk said...

huhuhu...itu salah mak bapak..kalau mak bapak sendiri xpeduli memang cmtulah jdnyer ...kesian tgk budk xthu pape sal agama :(

NOOR FATIN said...

alahai. mak bapak xmarah ke. ish2

 

(c)2009 masam manis kehidupan. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger