Sep 17, 2011

keje dan study~

Hurmmmm.... USM~
lagi setahun je lagi.. xsmpai kot.. akhir bulan 6 da abis kot.. rasanya lah
tp nak mnempuh final year ni bukan la mudah.. adeh
final year project
lab..
then subject2 core yg makin ssh dan mnggila.. 
nervous jgk skali skala..

tp kelas xstart lg.. first time kat usm klas xstat lg even da smggu.. slama nih ari pertama dah kena marah.. tyme tu lah nak kena ingt basic segala.. adess..
lec...nnt kena pk nak wat ngan sapa final year project..
eh.. nak tau x.. basic keje eng kat petronas 4k dah skarang utk fresh eng yg xde pape pglaman..
kadang2 shell akan tawar sampai 8k tp beza ngan petronas adalah kena keje offshore, petronas x.. kat orshore, plant refinery..


wah... kena pk keje kat petronas la plak.. tp brader alumni tu ckp tahun 2016 petronas bukak plant baru, xtau kat mana.. ada 20 plant kecik bawah tuh.. wah2.. cam sonok je.. tp keje truk jgk la..hahaha.. padan dgn basic 4k tu..

hah.. nak kawen kena pk gaji besar2 sket.. bru cepat kawen.. haduuuhh

 

18 respon masam manis:

FM said...

kak wan kat usm? usm mana? penang, kl, kelantan?

JIJI YU said...

waaaa...4k tu..erm..aku nk strt belajo balik la

H.J said...

hoho..tlong carikan aku engineer petronas sorang..?boleh..?ehehe

chiLleD...!! said...

FM
ni bukn k.wan lah yunk..ni kwan k.wan

Tukang Karut said...

hoho... fikir habiskan belajar tu dulu baru fikir pasal gaji...

chiLleD...!! said...

TK
aah..betol tu..law terus pk gaji, dh hbs blajar t trtkan sbb xdpt pe yng kita nak

chiLleD...!! said...

jiji
elok benor tu..ilmu ni xhbis..so, blajar lah

H.J said...

yang pompuan la.apa..?ingat gay ke..?haha

H.J said...

pompuan dlu..baru laki.stok nak buat bini ni.haha

NOOR FATIN said...

err ada x yg kerja kat ptronas yg single2? hakhak

semoga berjaya :)

H.J said...

la..plan apa mendanya...tak de la sampai macam tu..aku kalo dia ke laut..tak de la sampai cari pompuan lain..pompuan mana la nak tengok aku ni..ahaha

H.J said...

boleh gak kalo nak promote.haha..engineer tu..cari la.haha

H.J said...

aku malu weh nak ng gambar..siap nak gambar lg..mantap..haha

H.J said...

ko nak khianat aku la tuh..haha

H.J said...

hoho..bg je gambar blur tu,,,

H.J said...

haha..tak pe la kalo macam tu..tak de jodoh la tu..

~SaL IjOu~ said...

kite ade kwn keje kat petronas..gaji mmg besau, bonus mmg x hengat..tp mcm2 dugaan..termasuk tetibe kene potong gaji..dunia keje kdg2 boley jadi sgt dahsat..

n kite penah kije shell..tp bahagiah hr..tgk gaji2 deorang yg kije offshore mmg boley terbeliak bijik mata..~ hoho

selamat maju jaya!~ =)

Run Away said...

.../salam kenal..;d

 

(c)2009 masam manis kehidupan. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger