Aug 15, 2011

sekali lagi...hurmmm

assalamualaikum dan salam sejahtera..(baca ngan nada pembaca berita yer)

2 hari lepas iaitu hari sabtu, aku g driving skul..watpe eh??opkos lah belajar memandu kan..
pas dah siap sume aku dudk2 lah bawah pokok kt driving skul tu.tunggu nak balik..law dekat aku balik terus jer..nasib jauh..almklumlah, bila duduk2 ni, kenalah tunjuk peramah kan kt orang sekeliling..so, ada lah orang yang duk sebelah aku ni tnya

"belajar lagi k??"
"tak dah..baru jer hbs hri tu"
"blajar ktner?"
"kt uitm kedah"
"amik pe??"
"err..umm...lib..eh tk..amik information management"(sajer jwb omputih sbb xnk org blur)
"ummm...(blurr beb)"
"(dah agak dh..adehhh..)"
"pekebendanyatu??"
"err...umm...pengurusan maklumat"
"(hempuk kang budk ni)yelah..blajar pe yer??"
"owh...banyak bidang tapi sy amik pengkhususan pengurusan perpustakaan"
"owh..pasni kerja apa??"

ni lah situasi yang aku selalu hadapi bila diberitahu course aku masa kt uitm. jenuh nk terang balik sume skali..banyak beb...kalau makcik2 xpe..senang citer..jwab IM terus diorg ckp "owh..psal komputer ke??". aku pun senang ler..iyerkan ajer..law ckp long-long pun diorang tak tahu jugak..ni mslah biler yang muda2, akak2, or abang2 yang tnya..hri tu aku penah gaduh ngan driver teksi pasal ni..baca kt sini.


secara ringkasnya Information management terbahagi kepada 4bidang utama iaitu Library management, Resource, Archive and Information system. bidang aku Library Management dengan minor Information system.sedikit sebanyak ada lah jugak pasal komputer (kt kedah jer ada minor system ni. kt s.alam boleh pilih nk amik pilihan pe). dah nama pun IM, semestinya aku belajar pengurusan perpustakaan. kerjanya nanti pegawai perpustakaan atau pengurus mana-mana sumber maklumat. sekian. noktah.

itu lah ceritanyer...




Photobucket

9 respon masam manis:

wan said...
This comment has been removed by the author.
wan said...

kena buat satu post special pasal kos kau nih.haha

Bella said...

sebab org len tak belajar ape yg kiter blaja .. that's y taktahu ape kelebihan kos kiter :) btw best of luck in your life dear :)

Cik Bell said...

kos masing2 ada klebihan msing2 kan :)

chiLleD...!! said...

wan
kih3..xde maknanya..melainkan ada yang request..hehe

bella
betol...hehe..thanks bella

cik bell
aah..dan hnya mereka yang tahu apa sebenarnya kpntingan kos masing2..=)

Lea IsNaw! said...

penat kan asyik nak explain je kos yg kita amek

L said...

huhu. hnya kita yg taw aper yg kita belajar.. huhu

sy syg awak?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/kasih-sayang.html

chiLleD...!! said...

lea isnawi
agaklah..ayik nk kna explain..tapi diorg tetap blurr..

L
betol3

NOOR FATIN said...

tu la. kadang2 geram jugak. hehe cite panjang2 pn belum tentu diorang tau. kekeke.

sabar je la ;D

 

(c)2009 masam manis kehidupan. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger