May 16, 2011

SELAMAT HARI GURU

selamat ari guru buat guru2 di seluruh mlsia

skrg aku da stat praktikal.. si Dia pon da stat praktikal kat KB.. apa kaitan ngan tajuk?? haha

act ada je kaitan.. tempoh bljr aku masih tnggal stahun lg, si Dia pon da habis belajar, baru je bbrapa mggu yg lepas.. awak2.. keje rajin2 ye.. t sy dtg nak melamar awak tau.. awak ni..eee.. cumel2 je..hehe.. lari tajuk lagi~heee

dan sal tu.. kitorg da sampai tahap ni disebabkan guru2 lah.. aku xde fb ckgu2 yg lama.. ckgu sekolah menengah, cikgu sekolah rendah, cikgu2 matrix pon xde.. yga da cuma kawan2 yg bakal bergelar guru xlama lg..hehe.. utk guru2 U kitorg, ada jgk la kitorg wish smlm.. yg xpenah2 reply msg ttba reply.. ambor Dr. , suka ea sy dan kawan2 wish selamata ri guru..

macam2 ayat yg diterima.. ada tu pon agak kelakar,, ayat2 yg diterima~

"thanks, n then show ur performance during practcal, next sem jas waitg 4 u, c u after septmber k"

"Dr skrg tgh heading ke trg, nak tgok budak2 usm yg practical kat sana, trima kasih utk ucapan tu"

" amboi, wish je, mana adiah nya?"

"thnks my dear stdnt, maaf sbb xdpt mgajar korg, kalo ada masa dtglah umah sy sbb sy da dapat baby baru"
hahaha.. yer2, sy tau Dr. da bersalin, so, kitorg kena bawak adiah ke?haha

dan bnyak lg.. malas nak tulis..

aku ttba je trgat zaman sekolah2.. zaman u ni blom lg la.. nak trgat apa, bljr pon xabis lg.. sekolah menengah teknik.. alaa.. aku bukan pndai cam korg sume2.. aku pnya sekolah bese2 je.. hehe..
aku trgat ckgu2 kat sana.. skrg sekolah tu da dinaik taraf jadi kolej universiti.. hurmmm.. aku rndukan sekolah tu.. sgt bnyak kenangan, sgt ramai kawan2 yg sedia mmbntu, berkongsi hobi dan jgk ramai guru2 yg selalu mmbntu aku shngga aku dapat kputusan yg OK tyme SPM.

cikgu, maafkan sy di atas segala salah silap sy. saya xpenah ada kesempatan utk mmberitahu bahawa sy sgt sygkan cikgu dan sy sgt sygkan sekolah kita. saya rindukan gelak tawa cikgu, sy rndukan cara cikgu mengajar, sy rindukan mimik muka cikgu. kalo sy ada kesempatan, mahu saja sy kembali ke sekolah lama, belajar di sekolah bersama2 ngan cikgu.. cikgu. trima kasih sbb sudi mngajar sy tnpa penat dan jemu, cikgu, maafkan sy sbb sy tiada hadiah buat cikgu, yg sy ada cuma satu doa agar kita dipanjangkan umur, dan dapat berjumpa di lain masa. saya anak didik cikgu, saya mahu berjaya utk mggmbrakan ati cikgu.. sy mahu buat cikgu bngga akan diri sy.. buat keluarga arwah cikgu Mat, sy mntak maaf juga sbb xdpt mghadiri pengkebumian beliau.. semoga rohnya dicucuri rahmat dariNya.


TERIMA KASIH CIKGU~



1 respon masam manis:

NOOR FATIN said...

cikgu terbaik!! :)

 

(c)2009 masam manis kehidupan. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger