Feb 7, 2011

macamana nak berblogging???

salam

alamakk..lansung tak da idea nak hupdate blog ni
tak tau nk citer pe...
nk fikir jap...bukn jap, lamaaaa..huhu


hurmm...tetiba trfikir nak tnya..
aku nak tanya sesuatu..
boleh ea??
boleh lah..boleh lah...
tak kira..
aku tetap nak tanya..
aku tnya ni..jawab tau..
aku nak tnya sesuatu
benda ni sebenarnya dah lama da kt fikiran aku
tuk tidak mngkusutkan fikiran aku lagi, aku nak tanya korang sume
*nada pentingkan diri di situ..hik3*
aku tanya ni tau
aku tanya ni...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
berapa jam yer dalam sehari masa korang dihabiskan untuk blog???
aku perlukan satu hari untuk blog..cari idea dan update blog
nak jalan2 blog kwn2..
baca2 dan tinggalkan komen
korang baca sume k blog yang korang folo??
aku tak reti lah nak manage masa tuk blog..xcukup masa nak baca sume
dah lah korang punya entry bes2..
rugi law tak jenguk
then nk balas jejak2 kt shoutbox lg
leh tak korang share cnner korang bagi masa tuk blog korang??

jawab yer..

please.....



buah cempedak diluar pagar,
ambil galah, tolong jolokkan
saya budak baru belajar,
kalau yang baik, sila kongsikan.



Photobucket

5 respon masam manis:

cik 18 said...

jujurnya,

1) aku sentiasa on9 dan sentiasa membaca blog dan refresh dan refresh...bergantung pada keadaan la..
2) aku tak follow ramai org..aku follow blog yg benar2 aku nak baca..jka aku terpaksa follow, aku tak bace sgt..
3)aku blogwalking, kalo nice entry, aku komen...dan aku pastikan setiap blog yg aku jengah aku bace post mereka utk hari itu..
4) sentiasa membaca dan melihat serta mendengar...mesti idea utk blog akan byk..kalo idea tgh banyak, buat draft..bila xde idea, publishkan draft..

juz my 18cents

||aLeaSaRa|| said...

setuju ngan cik 18!kena kreatif dan rajin membaca.kalau takde idea lgsg..join GA/SEGMEN/CONTEST member2.kite akan bls jejak kwn2 yg tinggalkan komen di entri,jejak di shoutmix.last baru jejak kat mister linky's dan followers.masa weekend mmg kite pulun hbs bw dan update n3.plg bgs support n3 kwn2 dgn baca dan tgglkan komen.

ain fathihah said...

update bila terasa nak update saja. saya takda tetapkan wajib update 1entri sehari ke, apa ke...bila ada cerita yg mau dikongsi, baru saya menulis.

Mama Kembar 3 said...

mama pun slalu rasa cam tak cukup je time nak berblog esp bab nak balas jejak kawan kawan.

Tp rutin harian biasanya awal pagi sblm start keja karang satu entry pastu set autopublish. Lunch time & mlm lepas balik keja bila anak anak dah tido, blog walking jap.

And agree ngan cik 18, bila ada idea draft je dulu, pastu publish at a later time otak tengah kering hehe

chiLleD...!! said...

@cik 18
cm perlukn msa yang bnyak jer tuk blog..huhu..pape pon, sy try..

 

(c)2009 masam manis kehidupan. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger