Feb 8, 2011

ayah, emak, abg dan akak

ehem3... Assalamualaikum..

kalo cuti skolah la kan.. bukan2.. kalo nak raya kan. apa yg slalu korg pikir ea? beli kete? beli umah? lgsir baru?? macam2 la.. yg emak2 ni asik mujuk sang ayah beli itu ini.. kadang2 periuk pon beli yg baru.. kata emak "periuk raya bang".hak3

bukan la nak cter pasal tu.. just nak cter sal kalo beli baju baru tyme raya.. sang ayah besenya akan lebihkan llki.. besenya lah padahal mereka xphm.. baju llki mahal2.. tgok baju melayu.. haa.. yg murah mmg ada.. kualiti xterjamin.. basuh2 rosak.. so bek xyah beli kan.. bermula dialog anak pmpn, ibu, ayah, anak llki

ayah: ummm.. abg nak beli baju kat mana? kat butik adidas ke? baju kat sana bnyak yg murah2.. ada less ari tu ayah tgok.. 50 rgt je

abg: abg ikut ayah je.. mana ayah bawak abg g.. bukan du8 abg

akak: alaa ayah ni..kalo anak llki mst mahal2.. anak pmpn asik murah2 je.. tgok baju... 20 rgt je.. tu pon bnyak lg xbeli.. itu ini.. kalo beli sume murah2.. kalo bli slipar pon sama.. nak2 ayah beli yg 10 rgt je.. heels lak 20 lbih..

emak: ayah kamu mmg cmtu.. kalo ank pmpn murah je dia belikan.. anak llki.. kalo xbaju raya smpai brtus2 skali beli..sandal beratus2 mmg sah.. anak pmpn je yg slalu kena.. kalo xde du8 ckp bnyak abis kat anak2.. padahal kat ank llki.. nasib la jadi org pmpn.. baju murah2

ayah: alaa.. raya sthun skali.. lgpon anak pmpn asik mntak du8 beli baju.. tgok design baru kuar nak du8, tgok heels cntik mntk du8..tgok handbag mntk du8, anak llki beli sthun skali, tu pon bising.. yg emaknya pon satu.. yg brg kemas beribu2 tu.. snyap plak.. yg tmpah baju bnyak2.. org jgk yg bayar.. adOi..

akak: haha.. btol jgk.. adeh..

emak: alaa abg ni.. raya sthun skali, msti bnyak bnda nak beli.. itu ini.. mstilah du8 abg.. lgpon du8 abg kan utk sy jgk..

ayah: itulah emak kamu....

(si abg diam je..xkata pape)


haha.. tu xde kaitan.. just tgok dalam drama.. tp bese trjadi dalam khdupan harian


8 respon masam manis:

faqrul said...

itu penting saling faham antara satu sama lain....
jadikan perkara itu adalah keindahan dalam kehidupan...

chiLl Out...!! said...

hehe.. bese la tu kan.. mana2 fmly, even x sume pon akan ada babak2 cmni..hee

jeBateja said...

Mmg betul....utk wanita walaupun murah tetapi tetiap bulan ada....ahakz

chiLl Out...!! said...

hak3.. tetiap bulan? apakah itu..
mybe lah.. ada je bnda yg dorg nak

JIJI YU said...

mueheh..anak laki je msti mahal2 kan.takpe la sbb anak laki besenye pakai dalam waktu jangka masa yang lame..eh aku terkial kial kot nak bace sbb short form ko short sgt..

NOOR FATIN said...

barangan lelaki semuanya mahal2. tapi serius tahan lama. hehe macam ayah saya, dia jarang sgt shopping utk diri dia sendiri. tapi bila dia beli je, kitorg semua jeles sbb mahal. hahaha

chiLl Out...!! said...

adakah perktaan du8 itu? haha..act tu sume nak ajar korg cner nak short form dalam msg..heee.. jimat masa.
kalo bab beli baju utk llki, mmg agak mahal la..xleh nak nafikan itu sume.. heee

chiLleD...!! said...

chill out..elakkan short form..bukn ajar orang bershort form..huhu..bhasa jiwa bangsa..huhu

 

(c)2009 masam manis kehidupan. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger