Sep 18, 2011

hari pertama kerja


salam..

hari ni first day aku keje kan..ok lah cma agak penat sebb banyak lagi benda nak kena blajar walaupun hari ni dah hmpir blajar semua tapi tak semua sebb tanpa penglaman, kita tak akan dikira belajar. kita tetap takkan tau. ye dok??

kerja aku merangkumi semua, bermula dri bukak kedai, bukak lampu, aircond sume2 hinggalah kemas mngemas kedai. pagi tadi vacum carpet kt kedai, yelah, kedai komputer kan, skali ngan cyber cafe tapi more pd aksesori dan servis komputer. pastu belajar lah basic2 kat kedai tu cam control PC clients, fotostat, laminate, binding, sume2 lah. kalo bilang satu2 konfirm tak habis malam ni sebab aku pun tak ingat pe lagi yang ado. tapi yang bab fotostat dan seangkatan tu xpe lah sebab aku dah biasa. dulu pun aku dah kerja kt koperasi sekolah bahagian servis tu. tapi kali ni tak nak cerita kisah dulu, nak cerita kisah sekarang.

agak kelam kabut jugak lah hari ni. hari first kan. nak jaga cc lagi. beselah cc ni kan, tumpuan kanak-kanak sekolah tak kira kecik besar. yang jadi masalah yang kecik lah. diorang ni lah yang 'kucar' sikit. ado stu cerita sal sorang budak ni. tak pe. cerita kat next entry.

ok lah..semalam aku cakap, aktiviti online mungkin kurang sebab aku dah kerja kan. semangat nak kerja katakan. nak fokus kat kerjaya.ekeke..ku sangka hujan hingga ke petang, rupanya pelangi di tengahhari. korang paham kan. kerja aku duk hadap PC jer. so, pe lagi. online lah. tenet lak laju cam hape. belom click agi, baru letak cursor, dh kuar page yang kita nak *balaghah*ekekeke..seronok gak r..tak lah aku borink sangat law takde kerja..tapi borink sebab korang sume da hal memasing, kurang yang online.aku kesunyian ko...uhuhuk

tapi kerja aku tak de rehat..kalau rehat, tak de orang nak jaga kedai. kena pandai-pandailah curik masa. bukan curik tulang okeyy. kat kedai tu da dua orang pekerja, sorang siang hari (aku le teww) sorang malam. bos jarang2 ado (dia bilang lah) tapi hari ni dia ado jer.

rutin aku dah berubah. aku berazam nak jadi wanita yang betol2 wanita. aku try sebelum gi kerja, aku settlekan kemas umah, sidai kain, then balik kerja lipat kain lak. tak nak umi susah. kesian umi. dan ni jugak lah peluang aku nak berlatih jadi seorang perempuan, isteri dan ibu yang bekerjaya. walaupun sibuk, umahtangga tetap terjaga. pasni nak tambah lagi mana2 yang patut cth cam masak makn malam terus sebelum g kerja*melampau*..hehe..sape nak aku jd bini boleh lah mula register kat umi ayah aku sekarang..ahakz

dah panjang aku merapu. nape lah korang tak sedarkan aku*salahkan orang lak*. tetiba banyak nak cerita. means aku hepi, hati senang dan bahagia.kbhai..selamat malam


psst:xleh nak upload gmbor..maaf lah nooo


Photobucket

25 respon masam manis:

Christian Tadeo said...

hello, nice blog you have, i am thinking you might like to exchange link with me so i can visit you everyday if i have my time, if you want to please visit back here and comment on the exchange link section so i know, thanks! http://literasura.blogspot.com

syieda_joy said...

hehehe..wahhh sudah ade gaya tuu.. wanita bekerjaya.. ^_^ syieda still xdpt buat lg..

bdn cepat letih..@_@

NOOR FATIN said...

dari dlu lagi saya teringin sgt nak keja kat cc. haha sebab dlu2 selalu sgt pergi cc! ;D

keje elok2 tau :)

chiLleD...!! said...

syieda
hari firat kan..sok2 tak tau lah cnner..hehe..hrap berkekalan

chiLleD...!! said...

noor fatin
meh kerja skali..hehe

okay..fatin pon sama..

Ungu Violet said...

bez ar keje kat kedai komputer...ari2 leh ngadap komputer..hihi

Liza Razak said...

chaiyok..chaiyok !! mmg pakej la...setiap org perempuan mmg kena pandai buat kerja rumah..kan kan

mokcik-ann said...

Selamat berbahagia..

ctk said...

wah...bes la u keje kt cc ek...sambil menyelam smbil minum air..hehe... buar kerja rajin2 ye :D

JIJI YU said...

waahaha..terbaik2..jd otai pc engko pas ni

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said...

keje keje...jgn ngulor blogging je..hehe

Bigdaddyz said...

semoga berjaya menjadi superwomen....hehe

H.J said...

hoho..pekerja cc..nanti jumpa orng p update blog kat cc

Run Away said...

best..keja kat cc...;d

~SaL IjOu~ said...

rajin neh..ley buat menantu~ ^^

chiLleD...!! said...

UV
bes lah jugak..hehe

chiLleD...!! said...

LR
aah..ngah cuba mngcompletekan pakej lah ni..hehe

chiLleD...!! said...

M-ann
terima kasih..=)

chiLleD...!! said...

ctk
online sambil2 jer..hehe..orite..kiter kerja rajin2..hehe

chiLleD...!! said...

jiji
insyaallah..

chiLleD...!! said...

YM
xngular pon..sy kan baik*wink2*

chiLleD...!! said...

bigdaddy
seblum matang, jdi supergirl dulu..hehe

chiLleD...!! said...

h.j
aku ler tu...hehe

tak pe, law jumpa aku promote kt ko eh..hehe

chiLleD...!! said...

RA
jom join..ekeke

chiLleD...!! said...

kak sal ijou
nak wat menantu sape??hehe..copat jer

 

(c)2009 masam manis kehidupan. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger