Sep 6, 2011

duit??

duit sgt penting dalam kehidupan kita.. mana x nya, nak guna wat mkn, wat minum, shopping, nak buang air pon kena guna duit..huhu.. tp.. adalah suatu masa, kalo korg diberi pilihan.. apa yg korg nak buat kalo ttba korg diberi duit yg bnyak? berapa bnyk? xkisah la..haha.. brapa yg korg bayangkan, itu yg korg dapat.

so.. aku wat conclusion lah eh
bg situasi normal llki dan pmpn

llki: weyh.. aku dapat duit bnyak.. ko dapat x?ada org bg.. ttba jek dia bg suh aku banje.. cyap bg aku card credt suh aku pakai..

pmpn: aku pon dapat jgk weyh.. ko nak beli apa ngan duit bnyak tuh??

llki: aku? aku nak beli kete dulu lah tau. nak tukar kete mahal sket.. nak ayat awek bg cair sket.. haha.. ko plak nk wat pe?

pmpn: kalo aku, aku nak beli bnyak bnda tau.. handbag, kasut, baju.. ish.. aku nak pilih yg mahal2.. LV, Birkin, Guess, owh my gucci~ lalalala.. ni asik beli brg murah jek. lg ko nak watpe??

llki: aku? nak beli umah dulu lah tau.. then nak kawen.. hehe.. ko xnak kawen ngan beli umah ke?

pmpn:nak jgk.tp....................... biar lah diri aku terjaga dulu.. aku pon xsedia.. mmg la nak kawen.. umah pon nak beli jgk.. tp biar la cukup brg keperluan aku dulu.. haish.. xleh byg aku duk shopping nnt..hik3.. ko xnak bg duit kat mak ayah ke? aku nak bg.. nak belikan dorg hadiam macam2.. beli itu. beli ini... aku nak belikan baju yg mak aku idam2kan tuh.. aku pon nak bg ayah aku pakai brg2 mahal macam aku jgk

llki: aku? aku g duit kat mak ayah aku.. barang pon kau beli, kalo ada duit, nak ajak mak ayah aku g mekah, wat haji (jrg org terpk ttg ni)..hehe

pmpn: btol jgk.. ko xnak g vacation kat oversea ke? UK? canada? paris?

llki: mstilah nak g.. aku nak g jalan2.. amik gmbar bnyak2.. sonok.. nak g Eiffel tower, nak g tgok autobahns highway, nak g sana bawak kete laju2. nak g naiagara falls... fuh.. sonok woo.. nak main bungee jumping kat new zealand.. bnyak tmpat kau nak g..haha.. ko lak?

pmpn: aku? nak g paris dulu.. tmpt yg romantik gitu.. nak beli barang kat sana.. shopping.. bnyak handbag dari sana.. kasut made in paris.. fuh. aku nak beli itu.. beli ini


conclusion??????????????????
see.. pmpn kejenya asik nak shopping je.. hahaha.. g la mana2 pon.. mst ada terpk nak beli itu.. nak beli ini.. tp llki.. keje mmg enjoy je.. mana2 g pon mst nak enjoy ngan hidup.. awak2... jgn kuat sgt shopping ye.. t botak kepala sy..hahaha

3 respon masam manis:

Tukang Karut said...

kesimpulannya... perempuan memang kuat shopping... hahaha... aduyai... gelak dekat diri sendiri pasal kena layan perempuan bershopping lepas ni... hahaha...

FM said...

kan kita ada 9 nafsu.. hehe

cimOt said...

sori..saye xsuke shopping..

 

(c)2009 masam manis kehidupan. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger