Aug 26, 2011

nak goda dan pikat lelaki??

salam..hri ni tak mo cakap panjang-panjang. just wanna to share apa yang perempuan tak patut buat.

wanita MUSLIMAH dan MUKMINAH tidak sepatutnya:
  1. berhias berlebih-lebihan
  2. melunakkan suara apabila bercakap dengan lelaki
  3. meninggikan suara
  4. memakai bau-bauan dengan keterlaluan
  5. menghentakkan kaki ketika berjalan untuk menarik perhatian (exmple, pakai gelang kaki dan kasut bertumit tinggi)
  6. memandang lelaki ajnabi
  7. bercakap dengan lelaki ajnabi tanpa sebab yang diharuskan
tu je lah dulu kot..tak dak idea dah..law da tolong lah tambah lagi...



psst:misi menyiapkan cornflake madu walaupun rumah ni berpusing2 demi penuhi permintaan adik2





Photobucket

10 respon masam manis:

Cik Bell said...

goof info :)
wah..nak jugak cornflaked madu..mesti sedap :))

NOOR FATIN said...

betol tu ;D

pos sini skit :P

FM said...

bagus2 peringatan utk syawal ni..
huhu tahun ni tak uat cornflake madu..

Lea IsNaw! said...

pos sikit cornflakes madu tu

wan said...

short and tepat.
"lu fikirlah sendiri" :P

Tukang Karut said...

hoho... tak tergoda pun...

chiLleD...!! said...

cik bell
mai lah umah..=)

noor fatin & lea is nawi
xsmpat dh nk pos..posmen dh start cti..ahakz

FM
npe xbuat??k.wan xnk share ngan fatin..hehe

wan
betoll

tukang karut
kebal eh...hehe

JIJI YU said...

jgn berhias seperti kaum jahiliah

dill said...

time kasih atas peringatan.

p/s: nak beskot gak!
: dah tak sibuk sangat dah :)

dill.

cik sue ;) said...

macih utk entry ni. byk kne bru brubah ni..wuwuwu..

conflake bermadu..!!nak..!!!

 

(c)2009 masam manis kehidupan. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger