Jun 6, 2014

kUrAnG aJaR

tutt tutt
A : Assalamualaikum..apa khabar?lama tak dengar berita..sihat ker?
B : Waalaikumussalam..alhamdulillah sihat...awak sihat?ada kat mana?
A : Sihat...Alhamdulillah...ada kat rumah jer ni...ngah buat apa tu?
B : ngah rehat2 jer...awak ngah buat apa?family sihat?
B : awak?
B : ???
(seen tp xreply)

1 month later
tutt tutt
A : Assalamualaikum..sihat ker?
B : Alhamdulillah sihat...awak sihat?
B : Awak???
(seen tp xreply)

pernah tak korang hadapi situasi macamni?tengah mesej, sembang tiba2 kawan tu menghilang tanpa sepatah kata mengundur diri (dalam mesej biasanya), lepas sebulan muncul balik dan begitu lah seterusnya....

bagi saya, orang macamni agak biadap...ibaratnya kau tengah sembang dengan kawan face to face, pastu kau blah jer macam tu tanpa cakap pape...ibarat jugak kau tengah on call pastu kau terus putuskan talian tanpa cakap pape..biadap kan?

tolong lah jaga adab...walaupun dalam mesej...kalau next mesej tu ada cakap 'sori lah hari 2 tak dapat reply sebab kredit habis', its ok..kita maklumkan kenapa kita menghilang secara tiba2..pastu kalau hilang dan reply after a few hour pn boleh diterima lagi...mungkin ada hal...ini tak, dah lah mesej orang, pastu kau hilang tiba2, pastu muncul balik selepas beberapa lama dengan topik yang baru.

i hate this kind of people!!!

kita dah layan sapaan dia, pastu blah macam tu jer...sori lah kalau aku dah tak reply mesej korang..sebab benda macam ni lah...dah selalu kena dah ngan korang.

1 respon masam manis:

Mummy-Ann said...

sabo jerlah..
mummy pernah kena, kita tanya tak nak jawab. malah kata kita fitnah lak.. padahal itu soalan.. hohoho

 

(c)2009 masam manis kehidupan. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger