Sep 20, 2011

pasal kerja lagi...

.....sambung balik..

abaikan lelaki berbadan tegap dan beperwatakan menarik dalam entry lepas. tu nak sedapkan ayat jer..lelaki tu ialah bos aku.law dia baca blog aku nanya aku. korang jangan gitau dia..malu aku nanti..huhu

hari kedua kt kedai, masih banyak kesilapan berlaku. leh bankrap bos aku seminggu nih. law cashier dah kena potong gaji dah. biasalah..baru hari kedua kan..hri ni bukak kedai sendiri ibarat tu memang kedai kepunyaan aku..hehe.

komen aku kat kedai tu, bagi aku okeylah. bos nampak cam agak cerewet, tak suka sepah2, kotor2, suka kalo hias2 tapi bukan lelaki lembut. suka wangi2 dalam kedai. tak de lah mesra sangat. aku aim dia suka kereta sporty kot sebb kt desktop, wallpaper kerta sport, koleksi gambar dalam PC pon camtu gak. tapi bos okeylah. sabar je kitorang wat salah walaupun merugikan dia..satu aku suka, kedai bumiputera yang sangat sistematik. jarang nak jumpa, tambah2 kedai servis komputer. kalo luar kelantan kompom kedai non-bumi kalo sistematik camtu. so, korang yang berdekatan, kalo nak servis komputer, laptop, nak install software ke, pape ke, mai lah ke kedai KPC Solution *iklan*.hehe


hari ni memang penat, balik kerja, xsempat bagi salam lagi "kakak, wat cornflake madu!!"..adeh adik2ku cayam..penat2 balik dah terus bagi aku kerja lain lak. so, tadi aku siapkanlah tempahan diorang tu. diorang nak bawak gi jamuan raya kat sekolah hari khamis nih. settle satu. terus gi mandi, lipat kain dan sekarang online.

nih hadiah sebagai menghargai korang sebab sudi datang kat blog aku yang ntah pape nih..ambik sorang satu tau..jangan berebut. thanks korang..




entry publish lambat..sebab tak nak entry lepas jdi panjang


Photobucket

7 respon masam manis:

NOOR FATIN said...

mula2 kan, hehe saya dlu pn mcm tu. mula2 keje kat kedai kasut, panik sikit la. ada sikit2 la salah silap. hehe. sjak2 jadi cashier, alhamdulillah xde yg short lagi la duit. risau gak sbnrnya. heee

apa2 pn terima kasih bagi cornflake madu tu. memang sedap :P

chiLleD...!! said...

tapi bos sy okay..silap pon dia senyum jer..kitorang pon tak paham pe mksud senyuman dia..mgkin dalam fikirannya "bankrap lah aku camni"..hehe

sama2..hehe

sUe UnniE;) said...

mak aih..gler rajin ko. kakak mithali ni.

jap jap.. aku terlepas post lelaki tegap bos ko tuh.. huh.. rugi..

jap jap skali lagi.. katne kedai tu. dkt tak ngan umah aku.. aku kat p.mas.heh

Tukang Karut said...

hoho... nama pun baru kerja... biasa la tu buat silap...

cimOt said...

bak cornflake madu tu!!

chiLleD...!! said...

sue
da kt entry di sebalik kertas putih..watak bos yng didescribe dengan jayanya..hehe

TK
heeee

cimot
ambiklah..hehe

ctk said...

cerewetnyer bOs tp baik hati...hehehehe

 

(c)2009 masam manis kehidupan. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger