Mar 4, 2011

kenapa isteri bila da kawin da xmo berhias2 dah??

cukup simple... soklan yg cukup simple dan sgt ssh dijawab kaum wanita

jawapannya mudah.. alaa.. duk serumah.. bukan nak g mana2 pon.. laki tgok ari2. kalo cntik2 pon dia cari len jgk.. aku bukan nak salahkan sape2.. ada sorg bertnya aku td.. so. aku terpk utk mnulis dalam blog ni

act.. aku sndr xkawen.. aku xtau.. adakah pasagn aku.. akan jd yg terbaik utk aku akan dtg? ntah la.. sbb bg aku. sorg isteri skrg sudah xmo ikut ajaran islam sbnr.. bg mereka ckuplah skadar kawen.. xpayah nak cntik2.. cntik2 pon nak wat apa.. tu kata kbnyakan isteri.. aku penah jumpa.. sorg isteri yg sgt mnjaga bnda ni.. jiran aku.. chilled da tau ttg ni.. aku ada gtau dia ttg ni.

kisah bermula mcm ni.. sorg isteri ni keje.. bukan xkeje.. tp besenya suami dia akan balik lwt sket dari dia.. dia jenis balik umah cepat2 sbb nak smbut suaminya pulang dari keje.. umah dia tertutup.. xpenah tgok.. macam mana aku tau sume ni??

alkisah pada wktu tu emak aku ada g umah dia.. jam 5.15 ptg. nak dijadikan cter.. suami dia balik lewat.. agak malam sbb ada keje.. tp dia msg kat isteri dia lewat.. so, masa mak aku dtg, dia ingt kan suami dia.. dia mlompat2 kgmbraan buka pntu. bila bukak pntu.. ucapan pertama "abg.. umi rndu abg" dia bahasakan diri dia umi kat suami dia.. padahal emak aku depan pntu.. dia terkjut gler.. da r dia pakai pakaian sexy.. spt org yg berhias nak kuar rumah. sgt cntik mak aku ckp.. dgn make up, pakai sexy2 utk suami yg baru balik..

bila da kntOi, muka dia xleh nak digmbarkan.. macam2 kaler ada.. hijau, biru, merah..haha

sO.. bila suami dia col ckp balik lwat, dia pon berbual ngan mak aku.. dia cter nape dia pakai cmtu sbb dia kat luar rumah pakai jubah dan berjilbab.. dgn simple makeup.. so.. kalo kat luar umah, dia bese je.. hehe

kalo dalam umah dia jadi sgt sexy utk suami dia.. dan dia bkan baru kawen.. da 12 tahun kawen.. dan dia buat sume tu utk suami dia.. dia ckp, dia xmo suami dia pndg wanita len.. kalo org len boleh pakai sexy, dia akan pakai utk suami dia.. dan dia akan buat suami dia stiap hari seronok dgn dia.. ya.. x diakui, mmg mnjadi.. dia sgt taat.. dan bg dia.. kcntikan sorg wanita, dia akn bg spnuhnya buat suami.. dan dia ckp, dia akan jadi muda utk suami dia.. ada berkatnya.. Allah bg dia muka yg muda.. berbeza sblm kawen.. sblm kawen, dia nmpak agak berusia.. makin lama kawen, muka makin nmpak muda.. ni anugerah buat Allah utk dia.. sorg isteri yg snggup berhias cntik2 hnya di hadapan sorg suami. dan dia pon slalu ajar anak2 dgn cara dia wat.. dia slalu bg prgtan.. hnya utk suami kamu.. kamu bg suami kamu spenuh kasih syg, Allah akan balas sume tu dgn pahala yg bnyak.. sorg ibu yg baik dan jgk isteri yg baik serta terkenal dgn sorg ckgu yg sgt keibuan..

ia peringtn buat sume.. sygilah isteri dan suami anda.. tngkatkan sinar islam dalam diri.. moga keberkatan mnyinari khdupan kita di dunia dan akhirat

5 respon masam manis:

JIJI YU said...

muohohoo..aku nak beli baju yang seksi2 untuk isteri aku..ahaha

Farhan Zulhusmi said...

bila terbaca post cmnie.......teringt sy pada seseorang yg berjilbab seperti wanita ini...
doakan sy sehingga kahwin bersama si dia ye....
teringin rasa nikmat begini.....
insyaallah...amin........

chiLl Out...!! said...

jiji yu: haa.. beli2.. utk isteri kita kan.. apa salahnya suh dorg pakai.. bnda halal gunakan sbaik mungkin..haha
farhan: insyaallah.. sy pon kenal dgn sorg pmpn yg cmtu.. dan sy sgt berharap dia jadi cmtu.. even xssmpurna saidatina fatimah, ckuplah mmpunyai sifat ingn mlayani suami sbaik yg munkin mgkut lunas2 islam..amin

LiFe KaMi said...

bila seorg perempuan begelar isteri segalanya adalah buat suaminya..bkn dikongsi dgn org lain..
barulah bahagia keakhir hayat..:)

Ely Hasrul said...

ekceli i pon kalu kuar umah tu mmg simple aje lah, pakai jeans and tshirt, mekap tu mmg takat bedak n lipstick aje la, tp ade gak kawan2 kata cam simple n kadang2 comot haha.. tp i selalu ckp kt umah i seksi, maybe kat rumah tak de la nk mekap tebal tp seksi habis la hahahhaa, buat masa nih asal kuar umah cam kemas aje ok lah, kat dlm rumah make sure badan xbusuk tp menarik utk husband tu yg wajib hehe

 

(c)2009 masam manis kehidupan. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger