Jan 14, 2011

"lelaki"

selamat pagi dunia

hari ni hari jumaat
bagi kaum adam
hari ni kena g solat jumaat
jangan tinggal solat jumaat tanpa keuzuran
fikir camni jer
disebabkan kita sorang jer yang tak pergi, then tak cukup 40orang
semua orang kena bala tau
ni dah kira tanggungjawab kamu sebagai seorang muslim dan mukmin
ok2..cukup sudah..aku pun tak reti sangat bab2 agama ni


first, aku nak mintak maaf
diari semester akhir nampaknya tidak berjaya dikekalkan
antara faktor2nya ialah sebab internet yang slow
akhirnya menghilangkan mood untuk mengupdate
tmbhn pulak dengan jadual yang sama jer setiap hari
mesti boring
aku yang nak tulis ni pon boring, apatah lagi orang yang membaca
aku akn cerita campus life aku bila ada yang very interesting jer

pe lah aku merapu pagi2 jumaat ni kan
ok..aku ada satu benda yang aku nk cakap
sal tak puas hati dan menimbulkan tanda tanya dibenak fikiran aku ni
ehem3..betolkan suara dulu*bajet guna suara lah kan msa type ni*
kenapa ye lelaki lembut semakin ramai??
aku tengok di kalangan kwan2 aku dekat sini
habis je Minggu Destini Siswa, makin bertambah kaum2 itu
mugkn terpengaruh dengan yang sedia ada kot
tapi itu lah
diorang memang suka ea jadi lembut cam pempuan
dan dipanggil kakak atau pempuan*antara kitorang jer yang panggil camni, atra kawan, tak dituju kepda mana2 pihak diluar sana yer*
aku siyes geli dan menyampah ngan diorang
mengada sangat dengan gaya lembut tu
bangga sangat yer..
sedangkan kita dalam islam lelaki dilarang menyerupai pempuan dan pempuan dilarang menyerupai lelaki
berdosa besar tau..
aku tak nak korang terikut-ikut dengan gaya lembut tu
yang dah sedia ada tu biar je lah
nak wat canner
dh memang dia nak jadi macam tu.
bagi yang sejati ni tak payahlah terpengaruh
meluat aku tengok
aku penah tegur seseorang ni beberapa hari lalu
"awat hang ni makin lembut ak tengok, dulu tak macam ni pon..lembut dan sopan semacam jer..."
budak tu diam jer, just cakap "mana ada*loghat kedah ok, tp lembut dan sopan*"
berbulu mata tengok diorg2 ni..
yang sedia keras nak jadi lembut
paling aku benci
yang dah memang semulajadi lembut aku tak hairan sangat...



korang da idea tak..share lah ngan aku kenapa lelaki nak jdi lmbut.????


gmbar dri incik google


psst:aku suka lelaki sejati..yang badan tough2 gtuew...ahakz




Photobucket

9 respon masam manis:

jeBateja said...

nasib baik lah aku ni maskulin.....lembut2 ni...serammmm.....ahakz

chiLleD...!! said...

jebateja:
seram xpe..ni dh nthap meluat..he

NURUL NADIAH MAMAT said...

jadi macam nie sebab dorang nak dapat perhatian.....may b la...
tapi memang stuju yang golongan nie makin ramai....
kat kampus pon boleh dikatakan ada group yang dorang tubuhkan...

chiLleD...!! said...

mantap..smpai da group sndri..seb bek kt tempat sya xda smpai cmtu..cma golongn diorg ni mcm sja2 nk wat cmtu...kitorg kdg2 pggil pempuan or kakak jer..diorg xkesah pon..=)

NURUL NADIAH MAMAT said...

yap...memang mantap....
a'ah...menyampah pon ade....
tapi tak pernah tegur sebab tak suka...ahaha....

chiLleD...!! said...

kitorg tgur sbb kwan2..wat keje sama2, gelak sma2..act tgur pon sbb xska..law tk, wat tak kesah jer..tu ayat tgur pon jdik agak pedas cmpur masam sikit..hehe

ct kamila said...

maybe depa rasa bila jadi lembut ni nmpak cool..


eh eh...

hehe..


:P

deeya_89 said...

ntahla kan...makin ramai kaum tu...dunia akhir zaman agaknye..dahla kaum lelaki makin sikit..hai..sayang..lelaki yg patut jadi pemimpin...bley jd camtu..mne x kurang index kaum lelaki...huuuu~

chiLleD...!! said...

@ct kamila
nmpak cool k? org y tgok jdi hot ada lah..hehe

@deeya_89
aah..dunia akhir zman..lelaki mkin kurang, bukn kurang dr kuantiti tp kurang dri kualiti..

 

(c)2009 masam manis kehidupan. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger