Jan 18, 2011

kapel itu halal dan digalakkan

aku penah la g satu kem ni.. hehe.. act mmg xdinafikan agak sonok la kan.. just in case pngisiannya ok.. xde mslh pon cma sstgh org tu..faci2 terlalu open minded..

contoh k.. ini mlm pertama aku g kem..
dia ckp "saya mlntik penhulunita (xtau eja, lgsg xtau..haha) spy senang utk kaum wanita memnbeli 'roti', kalo sakit prot sume, ketuk pintu dia, mntak roti, nak yg mana? wing x wing sume mntak kat dia"

"kita msti open minded, berckp dgn org dewasa mst direct, xleh slindung2 lg dah, ko yg llki jgn mnggatal2 cakap sy ari berdarah, warna merah, nak mtk wing jgk bOleh?, pi ketuk pintu bilik dia mntak roti tu, t aku ketuk kepala hang"

"sy mnggalkkan kapel sbb ia mmg baik, spy jodoh cepat smpai, kalo xde xpe, sy tolong carikan utk ande"

"kalo ssapa pmpn yg perlukan roti dan xde, sila bg du8 kat sy, sy tolong beli"

Dan bnyak lg.. sume ucapan berkisar ttg period ngan darah... adeh.. mmg terlalu open minded.. ucapan strght to the point.. llki camtulah, bila ada peluang melucah, dia akan mlucah je kejenya... ehem3

dan pasal kapel plak.. siyesly,, mmg xbrapa stuju ngan statement faci tu.. sbb dia terlalu rasa kapel ni sgt penting smpai siap nak tolong carikan lg.. dia cakap.. pljr2 sy, sy akan pastikan mereka kapel, spy mereka x kesunyian.. apa ni faci.. adeh.. sume org plik dgn pmikiran anda yg sgtlah open minded ni.. tp sume wat diam dan xpuas ati.. mmg sesi bes,, tp slalu tnya bila nak kapel, org mana jd pilihan sampaikan bentuk bdn pon dijadikan perkiraan.. montok, urus, besar, kecik then bila ckp ngrut, dia gelak sorg2.. suka la sgt bila dapat mlucah ea cik abg.. aku pon open minded jgk.. tp xmlmpau la tau.. tp aku ttp pikir positif la.. malas nak bngkang.. cuma bila ada pluang, aku bg je.. spy dia tau mlyu ni xbrapa ssuai kapel.. ramai anak2 haram kuar.. ckup 9 bulan,, uwek2 je dgr sore bayi tepi tong sampah, kena gigit anjing.. cyan kat dorg, dorg berhak idup.. nyawa dorg Tuhan bg spy dorg dapat mnkmati dunia ni.. tp mybe ajal dorg cepat... Tuhan sygkan dorg..

dan mngenai persoalan wanita.. jagalah diri anda ye.. syngi diri anda.. dan trima kasih sbb sudi mmnbaca entry yg pendek ni,,

4 respon masam manis:

NOOR FATIN said...

org takot kapel, sbb takot diri terjerumus ke lembah maksiat. tapi allah dah kurniakan kita akal, kita sendiri yang kawal diri kita. semuanya bergantung pada hati. kalau kapel smata2 nafsu je,dah tbkti la haram :)

chiLl Out...!! said...

Allah mmg kurniakan akal.. tp ramai mana yg mmpu kawal sume tu.. kalo 100 org, ada x 2 org mmpu kawal smata2 kerana Allah? sgt ssh.. sy x kata kapel tu haram.. tp cuma bnyak bnda yg xelok dari yg elok

ain fathihah said...

setuju. nak berfikiran terbuka pun, ada had2nya jugak.

cik 18 said...

kalo dia nak open pasal period, maybe dia nak cube berbakti pada bakal bini dia...hehe

btw, sy pon xsetuju dgn cpl tuh..kalo sampai dia snggup carikan, adekah benar2 syg menyanyi sbb Allah?? ke syg sebab nak sama taraf macam org lain yg sebok2 ade pasangan masg2??

Allah dah kata jangan dekati zina..org hanye tahu zina bile libatkan persetubuhan..adekah dorang tahu zina juga boleh dari hati, mata, tangan dan kaki?? selama mana kita ingat Allah ila kita ada pasangan?? tepuk dada tanya iman..

juz my 50 cents..cash! haha

 

(c)2009 masam manis kehidupan. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger